RZCC zet samen met Coöperatie Slimmer Leven een grote stap naar een betere regionale infrastructuur

Kwetsbare burgers zullen in toenemende mate een beroep doen op mantelzorgers, het informele netwerk en zorgprofessionals. Om aan deze vraag tegemoet te komen, zijn nieuwe technologische dienstverleningsconcepten noodzakelijk die bijdragen aan het duurzamer organiseren van zorg en welzijn. Randvoorwaardelijk hierbij is dat informatie gedeeld kan worden met de juiste mensen op het juiste moment, op een veilige en betrouwbare manier.

De gezamenlijke aanwezigheid van RZCC, Centrale24, BRE-EFX en Coöperatie Slimmer Leven in de Brainportregio vormt een vruchtbare bodem voor het organiseren en implementeren van deze nieuwe dienstverleningsconcepten. Hiermee dragen zij als partners bij aan de vitaliteit en gezondheid van kwetsbare burgers en hun mantelzorgers.

RZCC maakt het met één ‘stekker’ technisch mogelijk dat een patiënt regie heeft over zijn eigen medische dossier. Via zijn persoonlijke gezondheidsomgeving-app (PGO) haalt de patiënt zijn medische gegevens op bij zijn zorgverlener en bepaalt zelf met welke andere zorgverlener(s) hij deze gegevens wil delen. Dit is niet alleen een belangrijke ontwikkeling voor patiënten, maar ook voor de samenwerking tussen zorgverleners onderling, zoals tussen GGzE en huisartsen. Joep Verbugt van GGzE, huisarts Christian de Groot en Angélique Ludwig – van der Veer vertellen er alles over in de Regio Dealvideo van RZCC hieronder.

Bekijk vooral ook de overkoepelende video (Coöperatie Slimmer Leven) en de video’s van Centrale24 en BRE-EFX.

Google Chrome-gebruikers bekijken de Regio Dealvideo van RZCC hier