RZCC presenteert plannen rondom PGO tijdens ICT&health World Conference

In navolging van de nationale e-healthweek vindt op vrijdag 22 juni de 2-jaarlijks terugkerende ICT&health World Conference plaats in het World Forum in Den Haag. De conferentie verwelkomt gasten uit binnen- en buitenland en richt zich op innovatie in de zorg. De conferentie is tevens de kick-off waarmee Nederland als mondiaal centrum van zorgtechnologie en innovatie wilt positioneren. Tijdens de conferentie belichten diverse sprekers in hun keynotes de praktische e-health ontwikkelingen op zorggebied. RZCC zal tijdens dit event de visie op het PGO presenteren.

 

Vrienden van het Informatieberaad

Na afloop van het HIMSS congres in Sitges (Spanje) eind mei zijn bestuurders van het Informatieberaad en zorgbestuurders bij elkaar gekomen. Tijdens deze bijeenkomst zijn er pitches gehouden rondom zogeheten doorbraakprojecten. Dit zijn concrete projecten rondom vier doelen: medicatieveiligheid, een persoonlijke gezondheidsomgeving waarin de patiënt centraal staat, gestandaardiseerde informatie-uitwisseling en -overdracht én het eenmalig vastleggen van gegevens. Tijdens de ICT&health Conferentie pitchen de ‘Vrienden van het Informatieberaad’ die vier meest potentiële doorbraakprojecten. Eén van deze projecten is de visie van RZCC op het PGO.

 

Presentatie RZCC

Vanuit vier verschillende regio’s in Nederland gaat er namelijk gestart worden met pilots omtrent persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) om de patiënt centraal te stellen in het eigen zorgproces. Met de huidige manier van werken staat de patiënt niet centraal en heeft weinig tot geen regie over zijn eigen zorg(proces). De informatie van de patiënt ligt versnipperd bij verschillende zorgverleners, waardoor beschikbare informatie vaak niet compleet is. Er wordt momenteel tegen de volgende barrières aangelopen; de nog niet ontwikkelde zorginformatiebouwstenen, hoe vangen we dit op? Ruimte en rugdekking op grond van authenticatie is wenselijk, maar hoe kunnen we hiermee omgaan in de praktijk? Het technische aspect wat betreft koppelingen kan opgelost worden middels een ‘tussenlaag’ waarop de informatie samenkomt, maar wat zijn de risico’s en of voordelen hiervan? De pitch van RZCC op vrijdag 22 juni gaat hierop in. De sessie staat gepland van 15.40 uur tot 17.10 uur in de zaal South America.

 

Bezoekersprofiel

ICT&health World Conference wordt bezocht door o.a. overheden, bestuurders, wetenschappers, medisch specialisten, zorgprofessionals, patiënten, innovatieleiders, universiteiten, startups, scale-ups en bedrijven uit alle sectoren van de gezondheidszorg en het sociale ondernemerschap.