Inwoners Achtse Barrier testen Persoonlijke GezondheidsOmgevingen

Al je medische gegevens altijd bij de hand in een veilige app, je Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). 75 inwoners van de Achtse Barrier in Eindhoven mogen een jaar lang een PGO testen. Voor deze proef kunnen zij hun medische gegevens ophalen bij Huisartsen Achtse Barrier, Huisartsenpraktijk Artois, GGzE en Diagnostiek voor U. Hun bevindingen worden gebruikt om de PGO’s te verbeteren, zodat ze uiteindelijk door een groter publiek gebruikt kunnen worden.

Unieke proef
De proef is een initiatief van het RZCC, met Stackr als dienstverlener zorgaanbieder. RZCC neemt deel aan het PROVES-programma waarin in opdracht van MedMij wordt ondersteund bij de gecontroleerde livegang van de proef, die 3 maanden duurt. Er zijn al meer proeven gedaan met PGO’s bij huisartsen, apotheken en laboratoria. Maar nog nooit konden burgers bij zo veel zorgverleners hun gegevens ophalen, ook nog via drie verschillende gegevensdiensten (huisarts, laboratorium en basisgegevens GGZ). Verder is Salut betrokken bij het opzetten en uitvoeren van de proef. Patiënten in Nederweert van Groepspraktijk Huisartsen Nederweert kunnen ook via de PGO hun medische gegevens ophalen.

Passende zorg en meer regie voor de patiënt
De patiënten die meedoen aan de proef kunnen kiezen uit de volgende PGO’s: Quli, Ivido en (binnenkort) Selfcare. Ze kiezen de PGO die het beste bij hun situatie past en kunnen dan hun gegevens ophalen bij hun zorgverlener(s). Dit zorgt voor de patiënt voor grip en overzicht op de eigen medische gegevens en zorgt ervoor dat alle betrokken zorgverleners over dezelfde informatie beschikken. Een PGO draagt dus bij aan passende zorg én meer regie voor de patiënt zelf.

Veilig en betrouwbaar
De PGO’s van Quli, Ivido en Selfcare zijn voorzien van MedMij-certificeringen. Hiermee voldoen ze aan alle strenge eisen over veiligheid en privacy die de overheid stelt.