Een nieuw gezicht bij RZCC: projectleider Evi van der Linden

Per 1 oktober start de 22-jarige Evi van der Linden als projectleider bij RZCC. Evi komt oorspronkelijk uit Maarheeze en heeft onlangs haar universitaire master afgerond. We stellen haar graag aan u voor.

Evi gaat aan de slag als projectleider onder de programmalijn Persoonlijk Gezondheidsomgeving (PGO). Voor deze programmalijn geldt dat deze nog grotendeels opgezet en ingericht moet worden. In haar rol als projectleider zal Evi daarom starten met het maken en schrijven van een projectplan, waarna ze ook verantwoordelijk is voor de uitwerking. Ook zal ze zich ook bezig houden met verschillende zaken rondom het Landelijk Schakelpunt en daarvoor regelmatig met de huisartsen in contact treden.

Haar bacheloropleiding Bestuurskunde volgde Evi aan Tilburg University. Voor haar bachelorscriptie kwam ze al in aanraking met de zorgsector en onderzocht ze de gezagsverhouding tussen managers en professionals in ziekenhuizen. Na het behalen van deze driejarige opleiding, besloot Evi haar masteropleiding te volgen aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam: Governance & management van complexe systemen. “Complexe problemen, waar niet meteen altijd één passend antwoord voor is, vind ik bijzonder interessant”, ligt Evi toe. “Hoe ga je daarmee om, welke verschillende partijen zijn er bij betrokken en hoe zit het netwerk in elkaar? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden voordat verschillende doelgroepen kunnen samenwerken.”

Evi is geen onbekende van het RZCC, want ze heeft er het afgelopen half jaar haar afstudeerscriptie geschreven. “Tijdens de masteropleiding kwamen er veel casussen over de zorg voorbij. Ik merkte dat deze super complexe omgeving mij erg fascineert en dat ik hierin verder wil gaan. Zo kwam ik met het RZCC in contact. Mijn scriptie ging over hoe verschillende factoren van invloed zijn op de samenwerking binnen het netwerk van RZCC. Vertrouwen speelt daar bijvoorbeeld een cruciale rol in”, zegt Evi.

Naast de twee eerder genoemde taken, gaat Evi ook bekijken hoe ze de conclusies uit haar scriptie kan vertalen naar concrete veranderingen in de praktijk van RZCC. Evi: “ik vind het heel mooi om te zien dat er iets wordt gedaan met de uitkomsten van mijn scriptie en kan niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan. Het uiteindelijke doel is natuurlijk de samenwerking binnen het netwerk te verbeteren.”

Op de vraag waar Evi het meest naar uitkijkt, antwoordt ze het volgende: “Ik heb er erg veel zin in om mijn studie toe te gaan passen in de praktijk. Daarnaast vind ik het bijzonder dat, onderwerpen die bij RZCC spelen, uiteindelijk echt bijdragen aan betere zorg. Zoals verbetering medicatieveiligheid of het realiseren van één persoonlijke gezondheidsomgeving. We voegen met z’n allen echt iets toe en ik kan niet wachten om daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Evi is vanaf 1 oktober te bereiken via: evi.vander.linden@rzcc.nl

Foto: Bram Saeys; Portretten Medewerkers RZCC, Boschdijk 769 Eindhoven