Toestemmingsweek

Voor het delen van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP) dient de patiënt toestemming te geven. Zeker in de afgelopen coronaperiode heeft dit zijn meerwaarde bewezen op de huisartsenposten. Helaas zijn de meeste toestemmingen corona opt-ins, die later dit jaar vervallen. Omdat de huisartsenposten ook daarna uw patiënten snel de juiste zorg willen blijven bieden, hopen zij en wij op jouw deelname aan de Toestemmingsweek. Deze vindt plaats van 6 tot en met 10 september 2021. Aanmelden is niet nodig.

Ondersteuning en praktische informatie
Hieronder lees je alles over de voordelen van toestemmingen. Klik hier voor ondersteuning en praktische informatie die je kan helpen de Toestemmingsweek tot een succes te maken, zoals downloads en factsheets. Heb je een vraag over de Toestemmingsweek en vind je het antwoord niet op deze pagina’s? Neem dan contact op met Pleun Kleintjes van het RZCC via lsp@rzcc.nl.

Vergoedingsregeling LSP verlengd
De afspraken over de vergoedingsregeling van het Landelijk Schakelpunt (LSP) zijn verlengd tot en met 31 december 2021 (en wordt waarschijnlijk nog een keer verlengd). Voor elk dossier dat u aanmeldt krijgt u een tegemoetkoming in de kosten van het registreren van € 0,89. Is uw opt-in percentage op de peildatum 35% of hoger? Dan komt u in aanmerking voor de verhoogde vergoeding van € 1,18 per dossier.

Voordelen voor de patiënt 

  • Patiënt hoeft niet bij elk bezoek zelf het verhaal opnieuw te vertellen. 
  • Patiënt gaat er vaak van uit dat alles al bekend is. Door het LSP is dit ook zo.

Voordelen voor de huisarts  

  • U krijgt bericht als een patiënt bij de huisartsenpost is geweest. 
  • U kunt de door de apotheek verstrekte medicatie van uw patiënten inzien, mits de patiënttoestemming heeft gegeven aan de apotheek. 
  • U kunt ICA-gegevens opvragen die geregistreerd zijn bij de apotheek. 
  • U krijgt een vergoeding van het LSP voor elke patiënt die toestemming heeft gegeven ,

Voordelen voor de huisartsenpost 
Snelle toegang tot medische gegevens van de patiënt:  

  • draagt bij aan een snelle en juiste diagnose 
  • voorkomt dubbel onderzoek 
  • zorgt voor minder ruis op de lijn, omdat de patiënt niet steeds zijn verhaal hoeft te vertellen